2009 m. kovo 29 d., sekmadienis

Samara Game reserv 29.03





4.45 ryte išvykome iš Port Elizabeth į Samara laukinių gyvūnų draustinį,iki kurio mums reikėjo įveikti virš 300 km.Lygiai .8.00 buvome vietoje,kur mūsų jau laukė paruoštas džipas. Išvykome ieškoti pirmiausia gepardų. Viso rezervate jų 10. Trys iš jų su siųstuvais.Jau po kokių 15 min siųstuvuose išgirdom signalus,taigi pradėjom tikslingai judėti signalo stiprėjimo kryptim. Po kiek laiko signalai nebekito ir mūsų reindžeris pasakė,kad dabar turim eit pėsčomis ieškoti gepardo krūmuose. Taigi jį radom už kokių 500m nuo džipo.Priėjom tikrai labai arti,gal per kokį 10m.Sakyčiau truputį nejauku,bet reindžeris mus nuramino,kad gepardė Sibella nusiteikusi draugiškai. Netoli nuo jos pamatėme ir jos grobį arba tai,kas buvo likę iš Kudu..


Prisipaveikslavę gepardą džipu kilome į 1280m aukščio kalną akmenuotu žvyrkeliu.Aplink matėme zebrus,kudu,daug visokių antilopių.Vaizdai aplink fantastiški!!!


Ten kitais džipais dar atvyko kiti turistai,taip pat ir šio rezervato savininkė ,anglė Sara. Pavalgę priešpiečius vėl leidomės žemyn,kur toliau ieškojom gyvūnų. Mums pasisekė.Neužilgo radome visus penkis rezervato baltuosius raganosius vienoje vietoje!!!

Dar pavažiavę ant kelio sutikome ir surikatas,kurias šiaip labai sunku pastebėti. Ilgai važiavę pamatėme ir žirafas,kurių ieškojome. Jos buvo keturios.Nuostabus vizdas,Taip pat pavyko gan arti prieiti.


Pakeliui namo išdžiūvusios upės vagoje pastebėjome vieną iš nuodingiausių Afrikos gyvačių PuffAdder. Jos nuodai mirtini.Reindžeris sakė,kad jei įgelia į ranką,tai dr yra šansas išgyventi,kuo skubiau amputavus ranką.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą